Csaknem 3,6 milliárd forint támogatást nyert húsz fejlesztésre húsz Bács-Kiskun vármegyei település az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz forrásából.


A Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke, Rideg László (Fidesz-KDNP) számolt be arról az MTI-nek, hogy a hétéves uniós költségvetési ciklusban több mint 100 milliárd forint terület- és településfejlesztési forrás érkezik Bács-Kiskun vármegyébe. A települési projektek lebonyolításában a vármegyei önkormányzat főszerepet vállal, ahogy a TOP-pályázatok esetében az előző ciklusban is történt.

  • Turizmusfejlesztésre nyert el támogatást Tiszaug, Lakitelek, Szabadszállás, Kunfehértó, Kunszentmiklós, Kiskunhalas és Petőfiszállás összesen 2,127 milliárd forint összegben.
  • A település útjainak felújítására Katymár, Csátalja, Bátmonostor, Csikéria, Dusnok és Felsőlajos összesen 380 millió forintot fordíthat.
  • Az egészségügyi és szociális ellátás fejlesztéséhez pedig Kiskunmajsa, Szank, Kiskőrös, Fajsz, Dunaegyháza és Lajosmizse kap uniós forrást, összesen 1,018 milliárd forint összegben.
  • Ezenkívül Gátér 60 millió forint támogatást fordíthat óvodafejlesztésre,
  • míg Mélykút önkormányzata további 43 millió forint többlettámogatásban részesül a már korábban nyertes iparterület fejlesztési pályázatához.
Hirdetés