A kőbányai önkormányzat a korábbi 2,1 milliárd után most újabb egymilliárd forintot kapott az államtól azért, hogy megvásároljon 166 lakást.


A Népszava cikke szerint az állam valamivel több mint egymilliárdot fizet a 166 önkormányzati lakásért, a korábban állami támogatásból megvásárolt 88 lakást pedig ingyen adja át a kerület. A két épületben még 15-20 lakásban laknak tulajdonosaik, és 43-48 olyan lakástulajdonos van, akikkel még nem egyezett meg az önkormányzat, de már elköltöztek – mondta a telepen szociális munkát végző Kontúr Egyesület elnöke, Molnár Zsuzsanna. Nagyjából 10-20 lakásban élnek még albérlők, illetve jogcím nélküliek és lakásfoglalók.

A lap szerint az adásvétellel párhuzamosan a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő megindította a kisajátítási eljárást is a megmaradt lakások megszerzése érdekében. Az értékbecslők már mindenütt jártak, de vételi ajánlatot még egyik tulajdonos sem kapott. A lakások nagy része 25 négyzetméteres, de van néhány 14, illetve 30-41 négyzetméteres ingatlan is.

Hirdetés