Tarra vágtak egy nagyobb területet a II. kerületben, feljelentést tesz az önkormányzat.


Őrsi Gergely polgármester szerint azért is történhetett természetkárosítás, mert 2020-ban elvette a kormány az önkormányzatoktól az építési engedélyezési jogkört.

„Feljelentést teszünk természetkárosítás miatt” – írja Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere, miután a héten tarra vágtak egy nagyobb területet a Mikes Kelemen utcánál. A többezer négyzetméternyi terület és a telkek magántulajdonban vannak.

A polgármester azt írja, a fakivágás engedély nélkül történt meg, és a tarvágásra semmilyen körülmények között nem kerülhetett volna sor, így a fakivágásokkal természetkárosítást valósítottak meg.

„Sajnos az építési engedélyezési jogköröket 2020-ban elvették az önkormányzatoktól, így egyelőre nem világos, hogy milyen építkezést terveznek. Építkezéssel kapcsolatban kérhető engedély fakivágásra szabályozott módon, esetenként pótlási kötelezettséggel, de ebben az esetben semmilyen engedélykérés nem érkezett az önkormányzathoz, és fontos hangsúlyozni, hogy tarvágásra semmilyen körülmények között nem kérhető engedély” – folytatja bejegyzését.

Az önkormányzat eljárást indít az esettel kapcsolatban, teszi hozzá Őrsi, annak eredményéről be fognak számolni.

(HVG.hu)

Hirdetés