Átadták a Kisfaludy Program részeként 2,2 milliárd forintból felújított Diadém Csornai Termálfürdőt szombaton.


Az ünnepségen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy Csorna az egyik legjobb példa arra, hogy egy kisváros képes ugyanazokat az infrastrukturális szolgáltatásokat nyújtani, mint egy nagyváros. Csornán évekre előre kimunkált tervezés zajlik, pontos tervekkel, ennek köszönhetően évről évre fejlődik a város. A település lakói joggal érzik, hogy a saját környezetükben a mindennapi életüket megkönnyítő, életszínvonal-javító beruházások zajlanak – mondta.

A pénteken megjelent Magyar Közlönyben szerepel a csornai tanuszoda befejezéséhez szükséges forrás biztosítása, így a tanuszodát legkésőbb 2026-ban átadhatják.

Gulyás Gergely kiemelte: mindaz, ami a térségben történik, jól mutatja, hogy a kormány és az önkormányzatok közötti összefogás fejlődést eredményez a nagyvárosokban, a kisebb városokban és az ötezer fő alatti településeken is – hangoztatta, hozzátéve, hogy utóbbi települések esetében is a Magyar falu programnak köszönhetően látványos fejlesztések valósultak meg.

Hirdetés