Elindult a II. kerületi önkormányzat és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület együttműködése, melynek első lépésében az Áldás Utcai Általános Iskolában és a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban kezdődött el az élelmiszermentés – jelentette be közösségi oldalán Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.


„Az együttműködés lényege, hogy a megmaradó, de nem tálalt ételeket külön dobozokban adagolva sokkoló hűtőbe helyezik az iskolában, ahonnan a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karitatív szervezetekkel együttműködve juttatja el az ételt rászorulóknak, gondoskodva a biztonságos tárolásáról és szétosztásáról. Az együttműködésnek köszönhetően jelentősen csökken a megmaradt élelmiszer mennyisége, miközben rászorulók juthatnak jó minőségű ételhez. A két iskolában ez naponta 70-80 adag ételt jelent átlagosan” – írja a politikus.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület több mint 600 karitatív szervezettel működik együtt, amelyek összesen több mint 250.000 rászorulót látnak el Magyarországon. Az élelmiszer-szervezetek közti elosztása során igyekeznek az egyenletesség és méltányosság elveit követni, különös figyelmet fordítanak a rászoruló ellátottak létszámára, demográfiai jellemzőire, életkörülményeire és az ellátás módjára.

(Blikk)

Hirdetés