Újra kinyit az egyik kis posta, amit a rezsiválság miatt zárt be a Magyar Posta Zrt. még tavaly.


Újbuda Önkormányzata egy friss közleményében azt írta, hogy a Bazsalikom utcai kis posta tavalyi bezárásáról a Magyar Posta Zrt. egyoldalúan döntött, és a változás nehéz helyzetbe hozta a helyieket, akik így kénytelenek voltak Őrmezőig menni, ha igénybe szerették volna venni a postai szolgáltatásokat.

Kiemelték, hogy a városrészben főként idősek élnek, így számukra különösen megterhelő volt a hosszadalmas utazás, a sok gyaloglás és a sorban állás. A Magyar Posta Zrt. döntése miatt az őrmezői postahivatal forgalma is megnőtt, egyre gyakoribbá váltak a hosszú sorok.

Mindezek miatt Újbuda vezetése úgy döntött, hogy tárgyalásokba kezd a Magyar Postával a kelenvölgyi postahivatal újranyitásáról. Az egyeztetések sikerrel jártak, így a Bazsalikom utcában augusztus 3-tól Újbuda Önkormányzatának egyik cége üzemelteti majd a postahivatalt, az ehhez szükséges forrásokat az önkormányzat adja – idézte a közleményt az ATV. Az újranyitott hivatalban belföldi és külföldi levelek, illetve csomagok feladására, csekkbefizetésre, postahelyi kézbesítésre van újból lehetőség, illetve postai cikkeket is lehet vásárolni.

Hirdetés