Az e-bejelento.gov.hu oldal szolgáltatásaira az ügyfélkapun keresztül lehet regisztrálni. A cél, hogy egyszerűbb és könnyebb legyen az ügyintézés.


Az e-bejelentő szolgáltatáshoz immár a telekommunikációs szolgáltató cégek is csatlakoztak, így a telefon-, a televízió- és az internetszolgáltatással kapcsolatban is be lehet jelenteni az adatváltozást egy felületen – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a Facebook-oldalán vasárnap.

György István az oldalra feltöltött videóban elmondta: eddig 130 közműszolgáltató volt elérhető az e-bejelentőn, mostanra a négy legnagyobb telekommunikációs vállalat és több kisebb internetszolgáltató cég is csatlakozott. A számuk folyamatosan bővül, ma már meghaladja a 170-et.

Az MTI híradása szerint az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy ha megváltoznak a kapcsolattartási adatok vagy a lakcím, házasságkötéskor a név vagy tudományos fokozatot – például doktori címet szerez valaki , ezeket be kell jelenteni, amit eddig egyesével kellett megtenni. Költözéskor pedig az új lakás gáz-, villany- és vízóráit kell a nevünkre íratnunk  magyarázta.

Az ingyenes e-bejelentő szolgáltatást azért hozták létre, hogy az emberek egyszerűbben és könnyebben elintézhessék ezeket az ügyeket, így nagyon sok idő és utánajárás takarítható meg.

Az e-bejelento.gov.hu oldalon mindez egy lépésben, otthonról is elintézhető. Akinek van ügyfélkapuja, és regisztrált az e-bejelentő szolgáltatásra, egyszerűen kiválaszthatja a szolgáltatóit, majd mindössze pár kattintás, és az e-bejelentő elküldi a központi személy- és lakcímnyilvántartásban szereplő adatokat minden kijelölt szolgáltatónak – ismertette György István.

(Index.hu)

Hirdetés