A Magyar Falu program 2019-es indulása óta több mint 11 milliárd forint értékben támogatta a kormány 2443 játszótér fejlesztését szerte az országban – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár Mórichidán, ahol átadtak egy felújított játszóteret.


2900 településen élnek ötezernél kevesebben Magyarországon, ez azt jelenti, hogy majdnem minden ilyen településen legalább egy játszótér fejlesztése történt meg. A kormánybiztos felidézte, hogy a program indulása előtt, már 2018-ban elkezdték járni az ötezer lélekszám alatti településeket annak érdekében, hogy megtudják, milyen támogatásra van szükség. Nem szerettek volna olyan támogatási célokat megjelölni, amelyekre nem volt igény.

A cél az volt, hogy a Magyar Falu program támogatásai a lehető legjobban hasznosuljanak az adott településeken, így a kistelepülésen élők helyben maradjanak és növekedjen a lakosságszám. Igény volt egyebek mellett út- és járdafelújításokra, óvodák és bölcsődék építésére, bővítésére, orvosi rendelők felújítására, szolgálati lakások kialakítására, kisboltfelújításra, falubusz és eszközök beszerzésére.

Azokon a helyeken, ahol elkezdett nőni a lakosság száma, és egyre több gyermek született, igény támadt játszóterek kialakítására is.

(kormany.hu)

Hirdetés