Bővítették a Pest vármegyei Piliscsaba szennyvíztisztító telepének kapacitását, így az már a település teljes szennyvízmennyiségét fogadni tudja – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.


A Széchenyi 2020 program keretében megvalósított fejlesztés összköltsége 358 millió forint volt, a város ehhez 340 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

A múlt év végén befejezett kapacitásbővítéssel lehetőség nyílik a további csatornahálózat kiépítésére és új háztartások csatlakozására.

A projekt részeként optimálisabb csapadékvíz-gazdálkodást terveztek, és kiterjesztették a szennyvízhálózatot.

A fejlesztés részben a szennyvíztelep bővítési területén belül, részben az üzemen kívüli biológiai műtárgyblokk felhasználásával, gépészeti felújítással és átalakítással történt meg – olvasható a közleményben.

Piliscsaba lakosságának növekedése az elmúlt évtizedek során folyamatos, a népesség dinamikus növekedésével azonban a közszolgáltatások nehezen tudnak lépést tartani. A szennyvíztisztító telep kapacitásának növelése ezért elengedhetetlen volt a helyi lakosok életszínvonalának fenntartásához – tették hozzá.

Hirdetés