Állásfoglalásra kérik polgármesterüket a bábolnaiak a szomszédos Ács határában megépíteni tervezett kínai katódgyárral kapcsolatban.


Azt várják a 2019-ben függetlenként megválasztott, de korábban MSZP-s színekben még országgyűlési képviselőként is politizáló Horváth Klárától, hogy a katódgyárral kapcsolatos, augusztus végére tervezett ácsi lakossági fórum előtt foglaljon állást az ügyben.

A lapnak is eljuttatott nyílt levélben azt írták: a többi kínai tulajdonban, kínai üzemeltetésű és kínai ellenőrzés alatt tartott gyárak működéséből okulva, vannak félelmei a lakosságnak.

Emlékeztettek továbbá a volt Hong Kong Dragon Food 2012-ben indult tésztaüzemére, aminek „maradványa a mai napig a település szégyenfoltja”.

A cikkben emlékeztetnek, a Komárom-Esztergom vármegyei Ács határának déli szélén 520 milliárd forintból, a kínai Huayou Cobalt által megvalósítani tervezett, majdan elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges katódokat előállító gyár két héttel ezelőtti bejelentése Ácson is nagy port vert fel, ahol a helyi képviselő-testület nagy része lemondott, mivel úgy érezték, az ő tudtuk és az általuk képviselt ácsiak tudta nélkül, a fejük felett döntöttek a beruházásról.

(24.hu)

Hirdetés