Felmentették posztjáról a Baranya megyei Versend polgármesterét, Kárász Istvánt. Azzal vádolják, hogy 74 millió forintot utalt a saját számlájára jogtalanul, írja a Népszava.


A lap korábban riportot közölt a 900 lakosú faluról, amit 2010 óta Kárász vezet, de ez alatt az idő alatt a bíróság kétszer is elmarasztalta, 2017-ben üzletszerűen elkövetett költségvetési csalásért, tavaly pedig szintén költségvetési csalásért. A lap azt írja, hogy a mostani, újabb vád szerint a polgármester 74 millió forintot utalt a saját számlájára jogtalanul.

A Versend ügyeit intéző babarci közös önkormányzati hivatal jegyzője a Népszavának megerősítette, hogy az illetékes kormányhivatal felmentette posztjáról a polgármestert, de időközi választást nem írnak ki az önkormányzati választás előtt, addig Kovács György alpolgármester irányítja a falut.

A következő hetekben állapítják majd meg, hogy pontosan mekkora Versend adóssága, akkor derül ki, hogy szükség lesz-e adósságrendezési eljárásra. A Népszava szerint a falu már korábban csődközelbe sodródott, előfordult, hogy nem jutott ebéd a helyi iskolásoknak és óvodásoknak, és évek óta nem osztottak szociális alapon járó tűzifát.

Hirdetés