Uniós támogatással felújították és kibővítették az egészségházat Szegváron – közölte a beruházást konzorciumvezetőként irányító Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat.


A közlemény szerint a 178,91 millió forintból megvalósult beruházás során magas tető került a 458 négyzetméteres épületre. Hőszigetelték a homlokzatot, a födémszerkezetet és a határoló falakat, kicserélték a nyílászárókat. A bejárathoz az akadálymentesítés érdekében rámpa épült.

A korábban két orvosi és egy fogorvosi rendelőnek, valamint a védőnői szolgálatnak otthont adó egészségházat egy újabb rendelővel bővítették, melyet a meglévő gépkocsitároló helyén alakítottak ki. Az új rendelőhöz személyzeti blokk és betegváró is kapcsolódik. A belső rekonstrukció keretében kicserélték a burkolatokat, korszerűsítették a vizesblokkot és a teljes elektromos hálózatot.

A fejlesztésnek köszönhetően az orvosi rendelő elérte a DD – korszerűt megközelítő – energetikai besorolást – áll a közleményben.

A beruházás kivitelezője az orosházi székhelyű Tokai és Társa Kft. volt. A projekt részeként az alapellátást segítő orvosi eszközöket és berendezéseket is vásároltak, így az egészségházban elvégezhetők a méhnyakrákszűréshez szükséges vizsgálatok is.

Hirdetés