A Nemzeti Együttműködési Alap program keretéből 14 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek a következő évre. Ezt a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Vince közölte. Az összeg hárommilliárd forinttal haladja meg a tavalyi pályázati keretet.


Szalay-Bobrovniczky Vince a Civil info NEA előadássorozat veszprémi állomásán elmondta, hogy október 2. és november 3. között pályázhatnak civil szervezetek a NEA keretében működésre, bér jellegű juttatásra, rezsire illetve programokra. Mint mondta, egy szervezet legfeljebb 4,5 millió forintra pályázhat.

Felhívta a figyelmet, hogy kisebb módosításokat vezetnek be a pályáztatásban. Ilyen például a 150 ezer forintos kompenzáció megszüntetése, az egyszerűsített támogatás 350 ezer forintos felső határát pedig 400 ezer forintra emelték. Ezenkívül hárommillió forintig egyszerűsített elszámolást vezetnek be.

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta azt is, hogy a Nemzet Együttműködési Alap programot kiegészíti a Városi Civil Alap, melyre szeptember 1-je és október 2. között lehet pályázni. A 4,8 milliárd forintos keretösszeget ingatlanvásárlásra és -felújításra, gépkocsivásárlásra, programokra, kommunikációra és eszközbeszerzésre lehet fordítani.

Hirdetés