A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) közgyűlése arról határozott, hogy elad egy Siófok központjában lévő ingatlant.


Eladja a Bahart az egykori halászati telek nagy részét (a Vitorlás utcai körforgalomnál), melyet az utóbbi években a város bérelt a hajózási társaságtól, és ingyenes parkolóként engedte használni a helyieknek és a turistáknak. Erről született döntés a Bahart közgyűlésén – írja a Siófoki Hírek.

A szavazáson Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nemmel voksolt a telekeladásra, de 88 százalék volt az igen voksok aránya, miután Siófok részvényhányada csak 10 százaléknyi, a többi tóparti önkormányzat részesedése ennél is jóval kisebb.

„A siófokiak és az ide érkező nyaralók érdeke az lett volna, hogy maradjon a parkoló, a Bahart és a többségi tulajdonos állam érdekei azonban mások, ebben a helyzetben ezt csak tudomásul venni tudjuk – mondja Lengyel Róbert. – Az így keletkező nem kis parkolási problémákat pedig nekünk kell majd valahogyan megoldanunk.”

Nem csak a parkoló szűnik meg, hanem a szabadstrandi terület is csökken: az Ezüstparton egy olyan DRV-ingatlant értékesít az állami vagyonkezelő, amit eddig a város bérelt, és szabadstrandként hasznosult.

(Bahart)

Hirdetés