Több mint ötmilliárd forintos beruházással 6200 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokkal és 2200 négyzetméter alapterületű irodaépülettel fejlesztette telephelyét az autóipari alkatrészeket gyártó Schaeffler Savaria Kft. Szombathelyen.


Az új létesítményben tárgyalók, öltözők és egy konferenciaközpont kapott helyet; nemrég itt tartotta ülését 15 országból 60 résztvevővel a Schaeffler Európai Üzemi Tanácsa.

A logisztikai központot a legmodernebb technológiákkal látták el, a raktárrendszer könnyen hozzáférhető, a benne tárolt termékek gyorsan mozgathatók.

A beruházásról Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője elmondta: két üzemmel, két kutatási és fejlesztési központtal rendelkeznek, most pedig egy stratégiailag fontos logisztikai központot és irodaépületet adtak át.

A Schaeffler 2021 szeptemberére több mint 23,5 milliárd forint értékű zöldmezős beruházást követően építette fel Szombathelyen – a magyar állam ötmilliárd forintos támogatásával – új 15 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnokát, ahol az elektromobilitáshoz kapcsolódó alkatrészeket állítanak elő. A fejlesztésnek köszönhetően akkor 200 új munkahelyet hoztak létre.

A Schaefflernek Magyarországon két gyára van – Szombathelyen és Debrecenben – értékesítési központja Budapesten működik, a vasi megyeszékhelyen pedig kutatási-fejlesztési központtal is rendelkeznek.

A cég Magyarországon csaknem ötezer munkavállalót, ebből Szombathelyen több mint háromezret foglalkoztat, ezzel a térség legnagyobb munkaadója.

Hirdetés