csatornaGondatlanságból elkövetett, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vétség miatt a Szentesi Járási Ügyészség megrovásban részesítette a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezetőjét, mert a cég mintegy 2374 tonna szennyvíziszapot és 185 tonna rácsszemetet helyezett el szabálytalanul.

2010. december 1. és 2012. augusztus 24. között a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. a működése során keletkezett és hulladéknak minősülő szennyvíziszapot, valamint rácsszemetet (a feldolgozás során a szűrőn fennakadó hulladékot) a környezetvédelmi hatóság engedélye nélkül egy szentesi, önkormányzati területre szállította az ügyvezető utasításai alapján. A gazdasági társaságot felügyeleti eljárásban az ügyben 42,9 millió forint hulladékgazdálkodási bírsággal sújtották - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc az MTI-t.

A cégvezető nem volt tisztában azzal, hogy a keletkezett hulladékot csak hulladéklerakóba lehetett volna szállítani. Tekintettel a gondatlan elkövetésre, a beismerő vallomásra, és az elkövetés körülményeire, az ügyészség a gyanúsítottal szemben megszüntette a nyomozást, és a cégvezetőt a törvény szerint alkalmazható legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette.

Hirdetés