befekAz észak-magyarországi önkormányzatok számára is elindítja a Befektetőbarát önkormányzat elnevezésű programot a Nemzeti Külgazdasági Hivatal – jelentette be szerdán Egerben a szervezet osztályvezetője – írja a Magyar Nemzet.

 

A projektben sikeresen teljesítő önkormányzatok megkapják a Befektetőbarát önkormányzat címet, és a hivatal továbbra is együttműködik velük – közölte Galambos Judit. A szeptember 12-én induló program regionális központja Eger, illetve a Heves Megyei Önkormányzat lesz – tette hozzá.

Galambos Judit közölte: a jelentkező önkormányzatoktól egy-egy település-, gazdaságfejlesztéssel foglalkozó szakembert várnak, aki három hónapos képzésen vehet részt. Az önkormányzati szakemberek településmarketinget, tárgyalástechnikai és kommunikációs ismereteket tanulhatnak, a képzés végén pedig egy, a városukat, községüket befektetés ösztönzési szempontból bemutató stratégiai anyagot kell írniuk.

Galambos Judit elmondta: az elmúlt időszakban három helyszínen, Debrecenben, Pécsett és Székesfehérvárott rendeztek kurzusokat, a programhoz eddig csatlakozott 57 önkormányzatból 45 szerezte meg a Befektetőbarát önkormányzat címet.

Hirdetés