A Magyar Telekom bejelentette, hogy mobilhálózat-modernizációs programjának következő lépéseként 2023. június 1-től 60 százalékra növeli a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét.


A többéves hálózatmodernizációs program célja a korszerűsítés, a szolgáltatásminőség fenntartása és fejlesztése, valamint a kapacitásnövelés az ügyfelek hang- és adatforgalmi igényei folyamatos növekedésének megfelelően. Az átfogó program részeként a mobilkommunikációs bázisállomások korszerűsítése nemcsak az aktív és passzív rádiótechnikai eszközöket érinti, hanem az azok elhelyezéséhez és működéséhez szükséges teljes infrastruktúrát is magába foglalja. 

Már önmagában e berendezések modern eszközre cserélése is többletkapacitást teremt, ami a korszerű készülékek által kihasználható technológiai előnyöket hoz magával, ez megbízhatóbb szolgáltatást, alacsonyabb energiafelhasználást tud eredményezni – áll a közleményben.

Az 5G lefedettség nagymértékű fejlesztése kapcsán a társaság 2023. június 1. és augusztus 31. között automatikusan elérhetővé teszi az 5G elérést ügyfeleinek, vagyis megfelelő készülékkel és mobilinternet-előfizetéssel már ki lehet majd próbálni.

Hirdetés