Enyhén csökkent az idei harmadik negyedévben az első és második negyedévhez képest a hazai megkezdett építőipari kivitelezési munkák értéke. Július és szeptember között összesen valamivel kevesebb mint 600 milliárd forint volt az Aktivitás-Kezdés mutató – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből.


Ez azt is jelenti, hogy ez év első 9 hónapja meglehetősen szerényre sikerült, az Aktivitás-Kezdés nem érte el a 2000 milliárd forintot, vagyis elmaradt 2021 és 2022 első kilenc havi értékétől. Érdekesség továbbá, hogy az idei évet tekintve nem Budapest, hanem egy másik országrész áll az élen az elindult beruházások tekintetében.

A különbség 2021-hez képest 11 százalékos volt, míg 2022-vel összehasonlítva 35 százalékos a visszaesés. A változatlan árak mellett tapasztalható csökkenés pedig ennél is jelentősebb volt az év első három negyedében, 2021 első kilenc hónapját nézve közel 40, míg 2022 első kilenc hónapjához képest közel 46 százalékkal kisebb összegben indultak el kivitelezések a január és szeptember közötti időszakban.

A teljes cikk itt olvasható

Hirdetés