Telki a leggazdagabb, Tiszabő a legszegényebb

Sorrendben Telki, Csopak és Üröm a leggazdagabb lakosságú települések Magyarországon, a legszegényebb pedig Tiszabő, amelyet Alsószentmárton és Szendrőlád követ. A Gfk. vásárlőerő-felmérése szerint egy átlagos telki lakos majd négyszer annyi árut és szolgáltatást vásárolhat, mint Tiszabőn élő honfitársa. Budapest az ország hetedik leggazdagabb vásárlóerejű települése, az itt élők 30 százalékkal engedhetnek meg többet maguknak, mint a magyar átlag. A legszegényebb Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

Közfoglalkoztatásból jeles

„Példát adó jó gyakorlatok” pályázata címmel negyedszer hirdette meg versenyét a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége. Azon falvak és városok nyerhették el a sok esetben több millió forintos jutalommal járó elismeréseket, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el a testvértelepülési kapcsolatok ápolásában, illetve a közfoglalkoztatás terén.

Ebek harmincadján lévő és felújított kastélyok

Huszonkét évvel a rendszerváltás után a magyarországi kastélyok és kúriák jelentős részének a jövője még mindig aggályos. Ezek a jobb sorsra érdemes műemléképületek egyre nagyobb tehertételt jelentenek az érintett önkormányzatoknak. A terület szakértője, a Magyar Kastélyprogram Nonprofit Kft. ügyvezetője, Virág Zsolt művészettörténész azonban lát kitörési pontokat a lehetetlen helyzetből…

További érdekes írások: Adósmentés kutyafuttában -  Közfoglalkoztatásból jeles - Múzeumi adok-kapok

A teljes kiadvány elolvasható itt

Hirdetés