Lázár János támogatná a dugódíjat – árulta el a miniszter a Blikknek adott interjúban. Szerinte a biciklis közlekedést támogatni kell, de csak úgy, hogy a biciklisek ne legyenek veszélyben. Ugyanakkor Budapestre sokan járnak be autóval, tőlük nem elvárható, hogy biciklivel jöjjenek.


Több más téma mellett a budapesti közlekedésről kérdezte a lap Lázár János építési és közlekedési minisztert. Lázár kifejtette, hogy szerinte a budapesti utakon óriási a forgalom, ezeket nem arra tervezték, hogy ennyien és ennyiféle járművel használják. Ahhoz szűkek, hogy legyen rajtuk villamos, troli, autóbusz, autó, gyalogosforgalom, roller, kerékpár.

A biciklis közlekedést támogatni kell, de csak úgy, hogy a biciklisek ne legyenek veszélyben. Ugyanakkor Budapestre sokan járnak be autóval, tőlük nem elvárható, hogy biciklivel jöjjenek.

A minisztert ezt követően megkérdezték, hogy támogatná-e a dugódíj bevezetését Budapesten, erre azt felelte:

Ha drágább a belvárosban a parkolás és az autózás, igen, ott az emberek áttérnek a tömegközlekedésre, és tisztábbak a nagyvárosok.

A kérdésre, hogy tudja-e, hogy ez eretnek gondolatnak számít a jobboldalon, úgy felelt: „Számos eretnek gondolatom van. A saját gondolataimat képviselem”.

(Portfolio.hu)

Hirdetés