A kezdeményezés célja, hogy a dugók csökkentése mellett a gyerekek biztonságosan és kényelmesen jussanak el az iskolába.


Őrsi Gergely polgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul a II. kerületi iskolabuszos közlekedés tesztidőszaka, amely a helyi önkormányzat tervei szerint októbertől január végéig tart. A politikus tájékoztatása szerint a gyermekszállítási szolgáltatás ingyenes lesz.

Az önkormányzat célja, hogy az új szolgáltatással csökkentse a forgalmat, a reggeli torlódások mértékét, és segítse a gyerekeket a biztonságos, kényelmes közlekedésben az iskolába menet.

A polgármester azt írja, a kiválasztásnál figyelembe veszik a jelentkezés sorrendjét és azt is, hogy a jelentkezéssel kiváltható-e az autós közlekedés. Az útvonalak és a célállomás iskolák meghatározása a júliusban meghirdetett, csaknem 1300 kitöltést eredményező igényfelmérés elemzése alapján történt. A négy viszonylatban 16 férőhelyes minibuszok látják el a szolgáltatást.

Több kilométeres dugók

Az Infostart is beszámolt arról, hogy egyes II. kerületi utakra a reggeli csúcsforgalom idején csak engedéllyel lehet behajtani, ami hozzájárult az iskolakezdés után tapasztalt több kilométeres dugókhoz, melyekben az agglomerációból érkezők voltak kénytelenek rostokolni. A behajtási engedélyt szeptember 15-től lehet személyesen kiváltani a II. kerületi városüzemeltetési igazgatóságon.

A fő problémát az okozta, hogy a közlekedők behajtottak a mellékutcákba a kerület belső részei felé tartva, hogy időt spóroljanak a reggeli hatalmas forgalomban. Ezért Őrsi Gergely úgy döntött, hogy a reggel 7 és 9 óra közötti időszakban csak engedéllyel lehet behajtani bizonyos utcákba, hogy megakadályozzák az átmenő forgalmat a helyi lakosság érdekeinek védelmében.

(Infostart.hu)

Hirdetés