Százötvenmillió forint uniós támogatásból újíthatják fel az önkormányzati konyhát a Békés vármegyei Medgyesegyházán.


A csaknem 3200 lakosú, dinnyetermesztéséről híres város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretéből nyerte el a vissza nem térítendő támogatást, amelyből a konyhaépület felújítását és bővítését tervezik.

A meglévő épületrészben a zárófödémet utólag hőszigetelik és a homlokzati nyílászárókat kicserélik, felújítják a fűtésrendszert, és korszerűsítik az elektromos hálózatot. Az épületben új öltözőhelyiséget alakítanak ki.


Eközben a Fejér vármegyei közgyűlése 200 millió forintos támogatást nyújtott Adony önkormányzatának azzal a céllal, hogy a Duna-parti kisváros felújíthassa a mostanra már életveszélyessé vált katolikus templomát – jelentette be közösségi oldalán Molnár Krisztián, a közgyűlés elnöke.

A politikus tájékoztatása szerint hétfőn folytatott egyeztetést Spányi Antallal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspökével és Ronyecz Péter adonyi polgármesterrel a 300 éves Sarlós Boldogasszony katolikus templom felújításáról.

A bejegyzés szerint a támogatás nem közvetlen támogatás a templomnak, hanem a város költségvetését erősíti. A támogatásnak nem titkolt célja volt, hogy ennek köszönhetően Adony költségvetését olyan szinten megerősítsék, hogy a templom teljes körű felújítása megtörténhessen – a helyi katolikus közösség, a Székesfehérvári Egyházmegye és a Fejér Vármegyei Önkormányzat összefogásával.

A fejlesztéssel, amelyet az év végéig kell megvalósítani, javítják a lakosság hozzáférését a közétkeztetéshez. Közös célunk, hogy még sokáig hirdesse Isten dicsőségét ez a templom és szolgálja az idejáró hívek közösségét – zárta posztját a vármegyei közgyűlés elnöke.

Hirdetés