A kaposvári önkormányzat megelégelte a gyorshajtókat.


Rendszeres sebességmérés lesz Kaposvár több útján is, az önkormányzat célja a kezdeményezéssel az, hogy visszaszorítsák a gyorshajtást. A telepített traffiboxok helyszíneiről Szita Károly polgármester beszélt a városi közgyűlés csütörtöki ülésén – közölte a Kaposvár Most.

A város a rendőrséggel egyeztetve négy helyszínt, négy utat jelölt meg, ahol indokolt a balesetek jelentős részéért felelős gyorshajtás visszaszorítása. Szita Károly a közgyűlésen jelentette be, hogy

  • a Töröcskei úton,
  • az Egyenesi úton,
  • a Guba Sándor utcában
  • és a Pécsi utcában

készülhetnek a közlekedők a rendszeres ellenőrzésre.

Kaposvár polgármestere emlékeztetett: a négysávos 67-es út építése idején Kaposfüreden jelentősen megnőtt a forgalom, miután beterelték a forgalmat a településrészre. Az ott élők biztonsága érdekében a város mindkét irányban elhelyezett egy-egy traffiboxot, hogy megelőzze a gyorshajtást. Ezekbe a dobozokba a rendőrség sebességmérő kamerákat helyezett el.

Az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a település főutcáján az építkezés idején nem történt jelentősebb közlekedési baleset a nagy személygépkocsi- és teherforgalom ellenére sem.

Hirdetés