5 milliárd 977 millió forintért vásárolta meg az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a zalaszabari Zobori Élmény Parkot – írja a 24.hu a közérdekű adatigénylésre kapott válaszok alapján.


Ez az a vidámpark, amit idén áprilisban, öt évvel a megnyitása után végleg bezártak. Miközben az élményparknak bőven jutott állami pénzekből is, közel egymilliárd forintot kaptak a Zalaszabarra telepített hullámvasútra is, aminek átadóján Rogán Antal is jelen volt.

Az ingatlan tulajdoni lapja alapján az Erzsébet-táborokat üzemeltető alapítvány már 2023 júniusában a terület tulajdonosává vált, viszont ekkor az élménypark még elidegenítési tilalom alatt állt, illetve az MBH Bank 168 millió forintos jelzáloga, valamint az MTÜ alá tartozó Kisfaludy Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. 601 milliós jelzáloga is terhelte.

Ezek alól tavaly augusztusban szabadult az alapítvány, és idén úgy határozott, elzárja a nagyközönség elől a zalaszabari élményparkot.

Egy önkormányzati dokumentum szerint az állami pénzekből működtetett és feltuningolt park volt Zala vármegye egyik legjelentősebb idegenforgalmi attrakciója, amelynek fenntartása és fejlesztése nélkülözhetetlen a megyében. A Turizmus.com cikke szerint az élményparkot 2023-ban 40 ezer vendég kereste fel.

Hirdetés