A gazdaság, a technológia és a társadalmi igények változásával a városaink szerkezete is folyamatosan változik. Egykori ipari területekből rozsdaövezetek jönnek létre, alkalmat adva arra, hogy az adott városrész új funkciót kapva születhessen újjá és ismét megteljen élettel. Budapesten is számos ilyen változásnak lehetünk tanúi, melyek közül évtizedek óta napirenden lévő kérdés a Nyugati pályaudvar mögötti terület hasznosítása.


 Több látványos terv is készült már erre, például egy zöld folyosó koncepciója, ami a Városligettel kötné össze a pályaudvart. A korábbi terveket és a lehetséges fejlesztési irányokat ezúttal építészek és ingatlanfejlesztők vitatták meg.

Régóta napirenden van a Nyugati pályaudvar és környékének fejlesztése, rendezése, amivel korábban a nemrég elhunyt Finta József kezdett behatóbban foglalkozni. Ennek okán a Finta Stúdió egy rendezvényt szervezett, ahol Szabó Tamás János, a Finta Stúdió vezető tervezője és Ágházi Gyula, a Gránit Pólus vezérigazgatója a Nyugati pályaudvartól a Városligetig terjedő városrész lehetséges fejlesztési irányaival kapcsolatban osztotta meg gondolatait a közönséggel

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés