helikopterMiskolc, Debrecen, Szekszárd és Marcali – az idén négy helyszínen kezdődik meg új légimentőbázisok kivitelezése, továbbá tervezik a három meglévő, állami tulajdonú légimentőbázis korszerűsítését, felújítását.

A koronavírus-járvány idején rendszeresített speciális védőfelszerelésekkel a légi egységek tagjai megfelelően tudnak védekezni a fertőzéssel szemben – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata. – Több esetben láttak el kritikus állapotú Covid-fertőzöttet, illetve olyan betegeket, akiket koronavírus-gyanú miatt kellett szállítaniuk 2020-ban.

A légimentők hét légimentőbázison hét mentőhelikoptert működtetnek, Budaörsön, Miskolcon, Debrecenen, Szentesen, Pécsen kívül Sármelléken és Balatonfüreden. A legtöbb esetben közúti balesetekhez, újraélesztéshez, valamint stroke és szívinfarktus esetében kerülnek bevetésre.

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. részére az év első felében hét új mentő gépjárművet is átadnak, melyekkel a repülés szempontjából kedvezőtlen időjárási körülmények között is végezhetnek mentési tevékenységet. 2018-ban valamennyi mentőhelikopterbe új lélegeztetőgépet, defibrillátort, mellkaskompressziós eszközt és ultrahangot szereztek be. A mentőhelikopterek természetesen fejlett időjárásradar- és navigációs rendszerrel, valamint robotpilótával is rendelkeznek.

A szakellátási csapatba mindig szigorú, többlépcsős eljárás előzi meg a felvételt. A személyzet minden tagjának nagy tapasztalata és szaktudása van.

Hirdetés