szaloki zoltan fougyeszA Hatvani Járási Ügyészség környezetkárosítás bűntett gyanújával nyomozást rendelt el a Hatvan és Lőrinci határán egy hulladéklerakó közelében tapasztalt talajszennyezés miatt az illetékes környezetvédelmi hatóság helyszínen végzett hatósági ellenőrzéséről készült jegyzőkönyve alapján.

Ezt a Heves megyei főügyész, Szalóki Zoltán (képünkön) közölte az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a Heves Megyei Főügyészség, hogy soron kívül bekérte és tanulmányozta az illetékes környezetvédelmi hatóság jegyzőkönyvét. Ennek tartalma szerint a Hatvan és Lőrinci közigazgatási határán lévő, jelenleg hulladéklerakóként üzemelő pernyehányó déli oldalán nagy mennyiségű, részben iszapos, részben folyékony – a szaga alapján szénhidrogén jellegű – anyag terült szét, a mocsaras, nádas területen lévő fák az ismeretlen anyag által érintett területen pusztulni kezdtek.

A szennyezés közelében működő hulladéklerakó területén, a terjedő anyaghoz legközelebb egy szennyvíziszap-tároló, valamint három lezárt olajos tároló medence található. Ezek erodált rézsűin az ellenőrzéskor a szakemberek nem észlelték szivárgás vagy túlbukás nyomait.

A főügyész jelezte: az ügyben eljáró Hatvani Járási Ügyészség a nyomozással a Hatvani Rendőrkapitányságot bízta meg.

 

Hirdetés