kaslermiklosMagyarország is elfogadta az EU Tanácsi trió elnöksége által kezdeményezett gyermekszegénységgel és a gyermekek jogaival foglalkozó uniós nyilatkozatot. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írta alá az uniós dokumentumot.

A „szegénység és társadalmi kirekesztés leküzdése és együttműködés a gyermekek kilátásainak javítása érdekében” című nyilatkozat Németország, Portugália és Szlovénia elnökségi trió kezdeményezésére született, célja a Covid-járvány hatásainak enyhítése a szegénység és társadalmi kirekesztés veszélyének kitett gyermekek és családok esetében. A nyilatkozat egy hosszú távú európai politikai stratégia része, amelynek célja a gyermekek védelme a pandémia Európára gazdasági és társadalmi szerkezetére gyakorolt hatásai elől.

Magyarország részéről Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írta alá a gyermekszegénység elleni határozott fellépést támogató nyilatkozatot. A miniszter korábban egyeztetett a családügyi területtel, a Belügyminisztériummal, illetve a tárca egészségügyi és szociális ágazataival, majd egyöntetű konszenzus után névjegyével látta el a nyilatkozatot.

Hirdetés