tuzijatekFesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek az augusztus 20-ai nemzeti ünnepre - jelentette be a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

A kormány könnyít a járványügyi szabályokon az augusztus 20-i ünnepségsorozat, a budapesti fogathajtó-Eb, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kedvéért. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint ezeken az eseményeken nem kell betartani a hatályban lévő járványügyi intézkedéseket, a programok bárki számára szabadon, korlátozások nélkül látogathatók.

A kormányrendelet az augusztus 18. és 22. között rendezett állami és önkormányzati eseményekre is vonatkozik. A fogathajtó Európa-bajnokságot szeptember 2. és 5., míg a pápa látogatásával egybekötött Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szeptember 5. és 12. között tartják Budapesten.

A kormány grandiózus, háromnapos rendezvénysorozatot szervez az augusztus 20-i nemzeti ünnepre. Kovács Zoltán államtitkár azt mondta: a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, 3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen tart majd az ünnepség, ez alatt több száz program lesz. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint az ünnepi programok célja az, hogy megsegítsék a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatot, az abból élő családokat. A központi programok látogatói a budapesti szálláshelyeken, éttermekben, attrakcióknál tudják támogatni az ágazatot. A fővárosi szállásfoglalásoknál már most kiugrás tapasztalható az ünnepi hétre – mondta.

Hirdetés