Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 26., vasárnap, Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.

Tisza-tavi turisztikai fejlesztések PDF Nyomtatás
2022. november 21. hétfő, 07:00

tiszafured refKulturális és örökségi helyszínek turisztikai fejlesztése valósult meg a Tisza-tavi térség hét településén – közölte a kommunikációért felelős PopulArt Menedzsment Kft. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a beruházásra mintegy 330 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán a Tiszaszentimre Községi Önkormányzat által vezetett konzorcium. A projekt célja volt a régió látogatóbarát és élményelemekkel bővített turisztikai fejlesztésével, kulturális örökségeinek bemutatásával növelni a térségben eltöltött vendégéjszakák számát, illetve a helyi bemutatóhelyek látogatottságát.

A projekt során Tiszaszentimrén és Fegyverneken felújították a római katolikus templomot, Tiszafüreden és Karcagon a református templomot, utóbbi helyen megújult a zsinagóga is. Emellett Kenderes-Bánhalmán imaház épült, Tiszaörsön pedig szakrális skanzent alakítottak ki, hogy bemutassák a hagyományos kulturális-rurális (falusi) értékeket, eszközöket.

A beruházás részeként Tiszafüred-Kócsújfalun új emlékház, Abádszalókon víziszínpad épült. Tiszaszentimrén tematikus játszó- és pihenőparkot alakítottak ki.

Ossza meg a bejegyzést

 

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?