Hirdetés
Meghosszabbították a mezőgazdasági biztosítási támogatás pályázatát
2016. május 17. kedd, 06:00

belviz01További egy hétig lehet pályázni mezőgazdasági biztosítási díjhoz nyújtott támogatásra, a május 17-i határidőt május 23-ra hosszabbították – emlékeztetett a Groupama Biztosító Zrt. pénteki közleményében.

Újdonság, hogy a díjtámogatásra jogosultak köre idén kibővült az önkormányzatokkal és a nagyvállalkozásokkal. Az igénylés módja is változott, a támogatási kérelmet ebben az évben ismét az Egységes Kérelem (EK) felületén kell benyújtani.

A díjtámogatás a 65 százalékot is elérheti. Az idén a díjtámogatására rendelkezésre álló keretösszeg négymilliárd forint, 33 százalékkal magasabb, mint az előző évben. A kárenyhítési rendszerből csak akkor jogosultak a termelők a teljes kárenyhítésre, ha rendelkeznek mezőgazdasági biztosítással is.

Magyarországon a legjellemzőbb mezőgazdasági káresemény a jégverés, a legtöbb kifizetést jégkárok után teljesítik a biztosítók. Egy átlagos szezonban, májustól szeptemberig 50-60 „jégnap” van az országban, tehát minden harmadik napon veri a jég a termést valahol. A Groupama Biztosítónál 2015-ben a mintegy 1900 növénykár-bejelentés több mint 75 százaléka érkezett a jégverés miatt, 1,8 milliárd forintot fizetett ki erre a gazdáknak.

Az idei tavaszi fagykárok után pedig több mint 100 termelő jelentett fagykárt a Groupamánál. Országosan a kár értéke elérheti a félmilliárd forintot a három nagy biztosítónál – tartalmazza a közlemény.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés