Hirdetés
Közös adatbázisba kerülnek a fejlesztéspolitikai támogatások
2015. december 22. kedd, 07:00

kifu logoÁtláthatóbbá teszi a fejlesztéspolitikai támogatások nyilvántartását a jövő márciustól induló országos támogatás-ellenőrzési rendszer, a 612 millió forint költségvetésű uniós projekt célja egységes informatikai nyilvántartó rendszer létrehozása volt.

A magyarországi fejlesztéspolitika többféle informatikai rendszert használ a támogatások felhasználásának ellenőrzésére, emellett a nemzetközi támogatások nyilvántartása sem egységes, ezért a fejlesztés során a magyar és az európai uniós forrásokat nyilvántartó rendszert hoztak létre, amely lehetővé teszi, hogy a kormányzati döntéshozók és az ellenőrző szervek egy felületen követhessék nyomon a felhasználást – mondta Kópiás Bence, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese. Az egységes nyilvántartás adatai alapján az átfedések, a támogatás-halmozódások is időben kiszűrhetők lesznek.

Az új támogatás-ellenőrzési rendszert jövő márciustól használhatják majd az érintett szervezetek, ezzel munkájuk gyorsabbá és hatékonyabbá válik. Segítségével egyszerűen és biztonságosan teljesíthetők lesznek az adatszolgáltatási kötelezettségek, a döntéshozók már a pályázati szakaszban visszajelzést kaphatnak a pályázóknak a rendszerben regisztrált egyéb pályázati igényléseiről, megvalósítás alatt álló és lezárt projektjeiről, valamint a csekély összegű (de minimis) támogatásokról.

A projektet az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében valósította meg a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, a Magyar Államkincstár, a Kincsinfo Kincstári Informatikai Nonprofit Kft., a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., valamint az Új Világ Nonprofit Szolgáltató Kft. konzorciuma.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?