Hirdetés
Több mint százezer letöltésnél tart az új pályázati honlap
2015. augusztus 05. szerda, 07:00

palyazatosAz Európai Uniótól közvetlenül elnyerhető támogatásokról múlt kedden indított magyar nyelvű honlapról alig egy hét alatt 105 ezren töltöttek le információkat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A tájékoztatás szerint a látogatók harmada a vállalkozásfejlesztés iránt érdeklődött a felhasználóbarát internetes felületen. Csaknem egyenlő megoszlásban, tíz-tíz százalékban keresték fel a pályázni kívánók a tudomány és innováció, a kulturális és civil kezdeményezések, a környezet- és klímapolitika, az oktatás és ifjúság, az egészség-sport aloldalait.

Kiss Antal, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója és a közvetlen közösségi forrásokkal kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatornán hétfőn reggel kifejtette: azon túl, hogy a pályázatok közötti könnyebb eligazodást segíti a portál, európai kapcsolatrendszerre építő komoly vállalkozásfejlesztési lehetőséget is nyújt a honlap.

Kiemelte, hogy az Európai Unióban magas, de teljesíthető a pályázattal kapcsolatos szakmai elvárás, érdemes megtanulni, mert a 2021-től kezdődő pénzügyi ciklusban már csak a mostani pályázási gyakorlat lesz.

A miniszter beszámolt arról is, hogy a palyazatokmagyarul.eu honlappal egy időben elindult a nyeromagyarok.eu platfrom is, amely képekkel illusztrálva mutatja be a már megvalósult, sikeres pályázati történeteket.

Az NFM közleményében beszámolt továbbá arról, hogy a 2014-2020 közötti ciklusban több mint 130 milliárd euró értékű közvetlen forrás nyílik meg, évente több mint félezer pályázatban. Idén év végéig további hatvan-hetven pályázat megjelenése várható. A pályázatok döntően konzorciálisak, több országból származó résztvevők összefogásával is elnyerhetők - írták.

(MTI)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés