Hirdetés
Milliós csalások a játszótérépítéseken, az állam fizet
2015. június 17. szerda, 08:30

jatszot1A csalókon kívül mindenki rosszul járt egy éveken át zajló, uniós finanszírozású játszótérépítési programban - írja a Népszabadság.

2014-ben látott napvilágot az az OLAF-jelentés, amelyben az uniós csalás elleni hivatal megállapította: az előző támogatási ciklusban indult LEADER-pályázatokon az egyik kontrukcióban szisztematikus túlszámlázások történtek - emlékeztet a Népszabadság mai számában az ügy előzményeiről.

A visszaélések mértékére jellemző, hogy az OLAF az uniós átlagár 20 százalékos túllépését nem tekinti csalásnak, ez esetben viszont ez az arány 35 százalék - a magyar piaci árak duplája, a reális érték többszöröse.

A Népszabadság példaként említi Téseny játszóterét: a baranyai faluban egy 700 négyzetméteres, dróttal bekerített füves terület néhány játéka 6,8 millió forintba került: egy pécsi kereskedő adataival kalkulálva a reális ár - kerítéssel - másfél millió forint.

Sallai R. Benedek, az LMP az ügyben többször is megszólaló politikusa a lapnak elmondta: indokolatlannak tartja, hogy állam a felelősségi viszonyok tisztásáza előtt kifizeti a büntetést az önkormányzatok helyett. Az LMP beperelte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt az adatokért és az ügyészséghez is kérdést intézett a folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #2 J.A.Kárki 2015-07-08 11:15
A kivitelezők központi közbeszerzésen lettek kiválasztva, nem az önkormányzatok közbeszereztett ék a maguk számára a beruházásokat. Másrészről az MVH minden ellenőrzés során mindent rendben talált. Harmadrészről nem volt árkorlát, így az önkormányzatok erre vonatkozóan értelemszerűen ilyet át sem léphettek. Negyedrészről köztudott, hogy amióta bevezették a játékok minősítését, sajnos brutálisak, indokolatlanul magasak a játékok árai, töredékéből meg lehetne csinálni azokat!
Idézet
 
 
+1 #1 rebellis 2015-06-23 11:12
Ismerek olyan falusi játszóteret, amely hasonló méretű, mint az említett. A községben az emberek nagyon fel voltak háborodva a táblán közölt (fenti program előírta a közzétételt)27 millió forint ráfordítás. Helyi szakemberek szerint Ők 10 millióért elkészítették volna.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?