Hirdetés
Kétmilliárdos pályázat művelődési központoknak
2012. augusztus 17. péntek, 07:00

 

cegled_kossuthmuvkozpontHarmincezernél nagyobb lélekszámú, térségi szereppel bíró városok művelődési központjai pályázhatnak 2,06 milliárd forintra az Új Széchenyi Tervből. A keretből 3-4 pályázat támogatható, az elnyerhető legkisebb összeg félmilliárd forint.

A pályázatokat 2012. október 1. és december 7. között lehet benyújtani - tájékoztatta az MTI-t az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A pályázat multifunkcionális közösségi központok kialakítását és a területi közművelődési tanácsadó szolgálatok infrastrukturális feltételeinek javítását szolgálhatja, ugyanakkor a támogatás közvetett célja az egyes térségek közötti kulturális és infrastrukturális különbségek mérséklése.

"Az alapvető cél olyan közművelődési intézményrendszer kialakítása, amely a lakosság számára az eddigieknél magasabb szintű kulturális szolgáltatásokat tud biztosítani a közoktatási és közművelődési rendszerek összekapcsolása, az egész életen át tartó tanulás feltételeinek javítása, infrastrukturális hátterének kialakítása, fejlesztése révén. Ennek egyik eszköze a területi, multifunkcionális, közösségi központ, amely integrálja a közművelődési intézmények közösségi-művelődési, oktatási-felnőttképzési és élmény funkcióit" - olvasható a minisztériumi dokumentumban.

A pályázati felhívás és a hozzá kapcsolódó dokumentációk itt elérhetők >>

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés