Hirdetés
Be lehet adni a Tanyaprogram pályázatot
2012. július 10. kedd, 06:00

 

tanya02A Tanyafejlesztési Program új pályázati időszaka hétfőn megnyílt. Augusztus végéig kétszáznegyven alföldi településről lehet beadni a pályázatokat. Az idén másfél milliárd forint jut a tanyás térségek fejlesztésére.

A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint a pályázatot hasonló rendszerben hirdették meg, mint tavaly. Önkormányzatok, önkormányzati társulások és tanyagazdaságok is jelentkezhetnek, az önkormányzatok 90, a tanyagazdaságok 75 százalékos támogatást kaphatnak – adta hírül az MTI. Jövőre várhatóan 2 milliárd forintos kerettel folytatódik a program.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a tavalyi pályázati forduló tapasztalatairól szólva kiemelte: az egyik legnépszerűbb cél a tanyasi utak karbantartása volt. A tárca törekvéseivel összhangban az önkormányzatok nem aszfaltozásra költötték a pénzt, hanem munkagépeket vásároltak, hogy megfelelően tudják fenntartani az utakat. Erre az idén 300 millió forintot különített el a minisztérium.

Ugyancsak sokan pályáztak támogatásra a tanyasi termékek piacra juttatásához, erre idén 450 millió forint jut. A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet három állomásból álló tájékoztató rendezvénysorozatot szervez a leendő pályázóknak a Magyar Tanyákért Programiroda közreműködésével. Július 10-én Kecskeméten, 13-án Mezőtúron, 17-én Kállósemjénben ismerhetik meg a legfontosabb tudnivalókat az érdeklődők.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés