Hirdetés
Unod a betont? Most zöldíthetsz! - Indul a Cetelem Zöldsuli Program
2012. március 30. péntek, 14:18
zoldsuliÁltalános iskolák figyelem! Idén újra lehetőség nyílik zöldebb, élettelibb iskolaudvarok létrehozására a Cetelem Zöldsuli Programmal. A Cetelem és a WWF pályázatára április 20-ig lehet jelentkezni iskolaudvar zöldítési, parkosítási tervekkel, melyekről részben internetes közösségi szavazás, részben szakértőkből álló zsűri dönt. A zsűrizésben idén a WWF és a Cetelem munkatársai mellett dr. Bálint György kertészmérnök, azaz a közismert Bálint gazda is részt vesz. A szervezők az idei programban a Magyarországon őshonos növényfajták fontosságára is felhívják a figyelmet.

 

Az idén második alkalommal meghirdetett Cetelem Zöldsuli Program célja, hogy a hazai általános iskolák számára nyújtott támogatás segítségével lehetőség nyíljon udvaraik szépítésére, a zöld terület növelésére, vagyis egy élhetőbb, fenntarthatóbb környezet megteremtésére. A támogatás pályázat útján nyerhető el, melyhez a jelentkező iskoláknak részletes tervet kell beadniuk a kiválasztott terület (udvar, játszótér stb.) zöldítésére.

A pályázat során minden nyertes iskola 500.000 forintot kap, amelyet az álomudvar megvalósítására használhat fel. A 10 nyertes iskoláról részben internetes közösségi szavazás, részben szakértő zsűri dönt. A pályázatokat Balog Gábor, a Magyar Cetelem Bank szóvivője, a WWF részéről dr. Gálhidy László erdővédelmi programvezető, valamint a köztiszteletben álló kertészmérnök, dr. Bálint György, azaz Bálint gazda értékeli.

2012-ben a pályázatban hangsúlyos szerepet kapnak az őshonos fa- és cserjefajok: a szervezők célja, hogy a program során a diákok megismerjék a környezethez jól alkalmazkodó, könnyen nevelhető őshonos hazai fajtákat, gondozásukkal, ápolásukkal erősítve természetszeretetüket, környezet iránti felelősségüket.

A pályázatokat a szervezők 2012. április 20-ig várják, részletes információk a https://www.cetelem.hu/zoldsuli és a wwf.hu/media/file/wwf_zoldsuli.zip oldalakon találhatóak.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?