Hirdetés
Későbbre halasztották a pályázati határidőt
2011. október 21. péntek, 06:30

 

marha_szurke01Jövő februárra módosul a falumegújításra és -fejlesztésre, illetve a vidéki örökség megőrzésére kiírt pályázatok beadási ideje, tudatta közleményében az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága.

Az eredeti kiírásban szereplő időpontban, novemberben nem lesz lehetőség kérelem benyújtására – írja a közlemény. A benyújtási időszak változtatásával a vidékfejlesztési tárca célja, hogy elegendő időt hagyjon az önkormányzatoknak, az önkormányzati társulásoknak, a nonprofit szervezeteknek és az egyházaknak a felkészülésre. A határidő módosítása hozzájárul ahhoz, hogy a pályázóknak hatékony segítséget nyújthassanak majd a helyi akciócsoportok, melyek jelenleg a Leader pályázatok beadása miatt elfoglaltak. A gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldását segítő helyi akciócsoportok a két pályázat előkészítésében, feldolgozásában és értékelésében vesznek részt.

A vidéki örökség megőrzésére igényelhető forrás célja a kulturális örökség fenntartása, korszerűsítése és a települések turisztikai vonzerejének növelése a helyi vagy országos védelem alatt álló épületek helyreállításával, természeti és történelmi látnivalók felújításával. A falumegújításra és -fejlesztésre adható támogatást közösségi terek, közterületek újjáépítésére, valamint helyi piacok létrehozására és bővítésére fordíthatják a nyertes pályázók.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?