Hirdetés
Egy falu újjászületik
2011. október 10. hétfő, 08:30

 

Idén a legkisebb magyar falu, a Veszprém megyei Megyer is ringbe száll az Európa Nostra díjért az „Egy falu újraszületik” névre keresztelt 2010-2011 között megvalósult falurehabilitációs programjával.

A program keretén belül szinte az egész falu visszakapta a boldog békeidőket sugárzó XIX: század végi hangulatát, és az épületek túlnyomó többsége részben vagy egészben meg is újult. Megyer célja, egy tőlünk nyugatra már működő de hazánkban új szemléletű falusi turizmus megteremtése.

Az Európai Unió Kulturális Öröksége - Europa Nostra-díjat 2002-ben az Európai Bizottság és az Europa Nostra együttesen indította útjára, hogy elismerje a kiemelkedő kezdeményezéseket az európai kulturális örökség fogalmán belül olyan változatos kategóriákban, mint az épületek helyreállítása és rehabilitációja, a városi és természeti tájak megőrzése, a régészeti lelőhelyek bemutatása, továbbá a műgyűjtemények megóvása. Díjaznak továbbá tanulmányokat, oktatási és a kulturális örökségre vonatkozó figyelemfelkeltő projekteket, valamint egyéneknek vagy szervezeteknek az örökségvédelem területén nyújtott kiemelkedő teljesítményét.

MTI ÖS

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?