Hirdetés
Hamarosan megújulnak a hazai közoktatás informatikai eszközei
2011. szeptember 14. szerda, 09:00

tabla_kAz Új Széchenyi Terv keretein belül több mint 10 milliárd forint támogatásra számíthatnak a hazai közoktatási intézmények informatikai infrastruktúra fejlesztésekre. Várhatóan nagyjából 400 pályázat részesülhet a forrásból, amely így jelentősen támogathatja az egész életen át tartó tanulást és a legújabb munkaerő-piaci elvárásokhoz való alkalmazkodást – olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján. tablaAz Új Széchenyi Terv keretein belül több mint 10 milliárd forint támogatásra számíthatnak a hazai közoktatási intézmények informatikai infrastruktúra fejlesztésekre. Várhatóan nagyjából 400 pályázat részesülhet a forrásból, amely így jelentősen támogathatja az egész életen át tartó tanulást és a legújabb munkaerő-piaci elvárásokhoz való alkalmazkodást – olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Az Új Széchenyi Terv keretében tervezett kiírás nagyban hozzájárul majd a közoktatási intézmények informatikai eszközeinek korszerűsítéséhez, így alkalmazkodni tudnak a XXI. század kihívásaihoz. A beruházás kiemelt célja az egész életen át tartó tanulás és a munkaerő-piaci helytállás biztosítása. A versenyképes tudás megszerzéséhez elengedhetetlen a mai kor kívánalmainak megfelelő informatikai háttér kialakítása és működtetése a közoktatás minden szintjén.

2011. szeptember 12-én befejeződött a társadalmi egyeztetés a pályázati kiírással kapcsolatban. Az eddig beérkezett vélemények nagyon pozitívak, többek között üdvözlik a számítógép alapú nyelvi labor megvalósítását és az interaktív táblák használatának lehetőségét.

Az Új Széchenyi Terv nagy hangsúlyt fektet az esélyegyenlőség fenntartására, ehhez járul majd hozzá jelen pályázatban (TIOP 1.1.1-11) a mérés-értékelési rendszer. A módszer az egyéni képességekhez igazítja az oktatást és ezzel elősegíti a hátrányosabb helyzetűek felzárkóztatását.

Az ország egész területén pályázhatnak a közintézmények, kivéve a Közép-Magyarországi Régiót (Budapest, Pest megye). Többek között általános iskolák, szakiskolák, gimnáziumok, szakközépiskolák, alapítványok és egyházak lesznek jogosultak a támogatás igénybevételére.

Az Új Széchenyi Terv keretében az oktatási intézmények például számítógépeket, monitort, interaktív felületet, vetítővásznat, projektort szerezhetnek be. Ezen felül laptop, vezeték nélküli internet eléréséhez szükséges eszköz, valamint nyelvi labor teheti még hatékonyabbá a képzéseket.

A támogatás várhatóan vissza nem térítendő lesz és a projekt összes elszámolható költségét fedezi. A tervezet szerint 5 millió és 200 millió forint közötti összegre lehet majd pályázni.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?