Hirdetés
Visszaéléseket követnek el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nevében
2011. szeptember 13. kedd, 10:48

nfu2Ismeretlen elkövetők el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és Közreműködő Szervezetei nevében eljárva visszaéléseket követnek. Már nem először történt visszaélés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nevével és az uniós pályázatokkal. Az Ügynökség, ahogyan korábban is, most is feljelentést tett az ügyben a rendőrségen. Az egyelőre ismeretlen elkövetők okiratokat hamisítottak a pályázók megtévesztésére, amelyek révén feltehetőleg anyagi haszonra tettek szert.

Ismeretlen elkövetők valótlan tartalmú támogatói döntéseket és támogatási szerződéseket hamisítottak, amelyekkel a pályázókat megtévesztve valószínűleg jelentős anyagi károkat okoztak. Annak érdekében, hogy hasonló esetek ne történjenek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ezúton hívja fel a pályázók figyelmét, hogy a pályázati szándékuk gyakorlása, és pályázatuk benyújtása során minden esetben fokozott figyelemmel, és kellő körültekintéssel járjanak el.
Fontos, hogy a pályázati eljárásban alkalmazott kapcsolattartás és írásbeli kommunikáció során a Közreműködő Szervezetektől, vagy az Ügynökségtől postai kézbesítés útján érkezett dokumentumokon minden esetben ellenőrizzék a pályázat azonosító számát, és minden egyéb adatát, mert a jelenlegi visszaéléseknél ezek hiányára, vagy meghamisítására derült fény. Ezt a pályázatot benyújtók a www.nfu.hu honlapon, a pályázó tájékoztató felületen megtehetik.
Az „ál” azonosítóval megjelölt, megtévesztő pályázati lehetőség felkínálása sok esetben nem létező projektet takar, vagy az adott régióban igénybe nem vehető pályázatot.   
A pályázati tanácsadót vagy közreműködő személyt igénybe vevő pályázónak ezért minden esetben érdemes felkeresni az ajánlkozó cég honlapját, és ellenőrizni az ott található információkat. Ezen felül érdemes felkeresni a társaság irodáját, vagy lehetőség esetén ellenőrizni, hogy a cég szerepel-e a cégnyilvántartásban. Ezt a cégnyilvántartás ingyenesen elérhető adatbázisa egyszerűen lehetővé teszi (www.e-cegjegyzek.hu). Az utóbbi időben ugyanis olyan tanácsadók jelentek meg a pályázni szándékozó cégek környezetében, akik vagy már felszámolási eljárás alatt állnak vagy fiktív vállalkozásként „működnek”.
Kérjük a pályázókat, hogy a jövőben a fentiekre fokozottan figyeljenek, és közreműködő személy vagy tanácsadó esetleges igénybevétele során kellő körültekintéssel járjanak el. Amennyiben információjuk van ilyen vagy hasonló megtévesztő és csalárd magatartásról, úgy kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőrséghez.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség továbbra is várja az általa működtetett www.anti-lop.hu közérdekű bejelentő oldalra az európai uniós támogatásokhoz köthető visszaélésekkel és szabálytalanságokkal kapcsolatos információkat.

Forrás: nfu.hu

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?