Hirdetés
Hatmilliárdos fejlesztési támogatás önkormányzatoknak
2021. február 08. hétfő, 07:00

pogacsastibor02Ismét kiírták az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatását célzó hatmilliárd forintos keretösszegű belügyminisztériumi pályázatot. Olyan önkormányzati feladatokhoz nyújtanak támogatást, amelyeket egyéb pályázati forrásokból nem lehet ellátni.

Március 12-ig lehet pályázni önkormányzati feladatellátást szolgáló épületek, így bölcsődék, óvodák, közös önkormányzati hivatalok, belterületi infrastruktúra – utak, hidak, járdák – felújítására, valamint sportfejlesztésre – közölte a közmédiával a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára Pogácsás Tibor (képünkön). A pályázatokat első körben június 30-ig elbírálják. Azt is ígérte, hogy igyekeznek további forrásokat előteremteni, és az év második felében, ha erre lehetőség nyílik, lesz egy második kör is.

Az épületkorszerűsítési igénylések esetében nagyon fontos, hogy a felújítás energetikai korszerűsítést is jelentsen - mondta Pogácsás Tibor. Továbbá külön előnyt jelent, ha a pályázók megújuló energiát vennének igénybe. A belterületi infrastruktúra felújításánál több kategória létezik, így a lakosságszámnak megfelelően változik az elnyerhető támogatás összege.

A pályázat célja - az előző évekhez hasonlóan - a bölcsődei és óvodai ellátás, az egészségügyi alapellátás feltételeinek biztosítása, javítása, valamint a közös önkormányzati hivatal székhelyének fejlesztése, felújítása. Célja továbbá a rendszeres testmozgás elősegítéséhez szükséges feltételek megteremtése, valamint az önkormányzati tulajdonú, belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztésének támogatása.

A vissza nem térítendő támogatást a települési önkormányzatok igényelhetik, illetve intézményfejlesztés esetében társult fenntartásnál a társulás székhelye szerinti települési önkormányzatok, az egy lakosra jutó adóerő-képesség alapján meghatározott arányú önerővel.

A pályázatokkal kapcsolatos döntések a www.kormany.hu oldalon követhetők figyelemmel.

A támogatás felhasználásának végső határideje 2022. december 31.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?