Hirdetés
Stipendium Peregrinum: várják a jelentkezőket
2020. december 08. kedd, 08:00

stipendiumperegrinum01Továbbra is várják a jelentkezéseket a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramra, amely a kivételesen tehetséges fiatalok külföldi felvételi eljárását támogatja – közölte a Nemzeti Tehetség Központ az MTI-vel.

A közlemény szerint a program a 17-23 éves, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok részvételét támogatja a legrangosabb külföldi felsőoktatási intézmények felvételi eljárásában a 2021/2022-es tanévre. A pályázatra a jelentkezéseket 2021. április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig várják. A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára és utazási költségre.

November 3-án második alkalommal hirdette meg a Nemzeti Tehetség Központ a Stipendium Peregrinum ösztöndíj pályázatát a családokért felelős miniszter támogatásával. A pályázat benyújtásának határideje első körben november 17-én járt le. Az első benyújtási határidőig összesen 21 pályázat érkezett, és ebből 17 pályázatot talált szakmailag támogatandónak a bírálóbizottság.

Würtz Csilla, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetőjét idézve a közleményben azt írták: szeretnénk, ha minél többen értesülnének az ösztöndíj lehetőségéről. Habár aktuálisan online oktatás van a közép- és felsőoktatási intézményekben, az ösztöndíj segítséget és egyben lehetőséget ad azon fiataloknak, akik a legrangosabb külföldi egyetemeken szeretnének tanulni, és a céljuk, hogy a megszerzett tudást később Magyarországon hasznosítsák.

Az ösztöndíjprogram részteleiről, és kibővített támogatási lehetőségeiről bővebb információ a Nemzeti Tehetség Központ oldalán érhető el »

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?