Hirdetés
Félmilliárdos pályázat a nemzetiségek kulturális tevékenységének támogatására
2020. november 03. kedd, 07:00

soltesz miklosA nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2021-es költségvetési támogatására hirdetett pályázatot 500 millió forintos keretösszeggel a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkársága.

Az egyes pályázatokon 200 ezertől másfél millió forintig terjedő forrás nyerhető el a nemzetiségek kereszténységet, a kultúrát és hagyományaikat megőrző tevékenységének támogatására – közölte az illetékes államtitkár, Soltész Miklós (képünkön). A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján közzétett kiírás szerint a pályázat benyújtásához saját forrás nem szükséges, a támogatás rendelkezésre bocsátása egy összegben, előleg formájában történik, utólagos elszámolással. A pályázatokat december 2-ig lehet leadni, illetve véglegesíteni.

„A kereszténységből fakadó kultúra értéket teremtett az elmúlt évezredben és segíti evilági életünket is. Tiszteljük, szeretjük és védjük a múlt és a jelenkor értékteremtését, kultúrát továbbadó törekvését” – mondta Soltész Miklós, és kijelentette: nem fogadhatók el a romboló ideológiák, a nemzet, a haza, a család tagadása. „Velük szemben védeni fogjuk mindazt, ami érték, (...) templomainkat, papjainkat és a híveinket is. Védeni fogjuk eleink egyháziakról és világiakról szóló alkotásait, védeni fogjuk a keresztény gyökerű Európát.”

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?