Hirdetés
Falvak százaiban épülhet játszótér
2020. június 22. hétfő, 08:30

jatszoter01A járvány ellenére is töretlen volt az önkormányzatok pályázói kedve.

Több száz faluban épülhet játszótér és óvodai játszóudvar – tájékoztatott a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa június 20-án. Gyopáros Alpár közleményében azt írta: lezárultak a Magyar Falu Program óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztésére, valamint közterület karbantartását szolgáló eszközök beszerzésére irányuló pályázati kiírásai.

A koronavírus-járvány ellenére is töretlen volt az önkormányzatok pályázói kedve, számos hazai kistelepülés adta be kérelmét – közölte. Emlékeztetett, tavaly az óvodai játszóudvar fejlesztése alprogramban több mint hatszáz nyertes pályázatot hirdetett a Miniszterelnökség, eszközbeszerzésre pedig több mint ötszáz támogatott kérelem született. Az eredmények várhatóan 2020-ban is a tavalyihoz hasonlóan alakulnak.

A Magyar Falu Program kiemelt célja az ötezer és ennél kevesebb lakosú települések népességmegtartó erejének növelése. Ezen belül az óvodai és bölcsődei fejlesztések és az alapegészségügyi ellátás korszerűsítése a legfontosabb, hiszen ezek olyan fiatalokat céloznak meg, akik otthonteremtés, gyermekvállalás előtt állnak.

(MTI)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés