Hirdetés
Gyermekétkeztetés: újabb konyhafejlesztések indulnak
2019. november 05. kedd, 08:00

varga mihaly01Újabb 68 településen kezdődhetnek a gyermekétkeztetés feltételeit javító konyhafejlesztések, összesen kétmilliárd forintos kormányzati támogatással – tájékoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-t.

A 2015-ben indult pályázatnak köszönhetően eddig már több mint 550 településen mintegy 14 milliárd forintból újulhatnak meg gyermekétkeztetést szolgáló konyhák és étkezőhelyiségek. A költségvetés évről évre növekvő forrást fordít a gyermeknevelés támogatására - mondta el Varga Mihály, kiemelve, hogy az ingyenes és kedvezményes étkeztetésnek köszönhetően ma már minden gyerek meleg ételhez juthat – akár a szünidőben is. Erre a célra jövőre több mint 82 milliárd forint áll majd rendelkezésre, ez pedig 50 milliárd forintos növekedés 2010-hez képest.

Ezzel párhuzamosan országszerte újulnak meg, vagy épülnek a gyermekétkeztetéshez szükséges konyhák, étkezők és kiszolgálóhelyiségek is. A pályázat révén az önkormányzatok kifejezetten hazai költségvetési forrásból részesülhetnek támogatásban korszerűbb, a környezetvédelmi és energetikai, valamint élelmiszerbiztonsági szempontoknak megfelelő infrastruktúra kialakításához. Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy az idén tavasszal közzétett felhívással akár 40 millió forintos vissza nem térítendő támogatást igényelhettek a települések.

A támogatásban részesülő önkormányzatok listája elérhető a kormany.hu oldalon »

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés