Hirdetés
1,6 milliárd forintra pályázhatnak a nemzetiségek
2019. október 07. hétfő, 07:00

soltesz miklosKiírták a nemzetiségi önkormányzatok, intézmények és civil szervezetek tevékenységét támogató pályázatokat 1,6 milliárd forint értékben. A pályázatok célja, hogy támogassák a magyarországi nemzetiségek megmaradását, segítsék nyelvük, kultúrájuk és vallásuk megőrzését.

Erről a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Soltész Miklós (képünkön) tájékoztatta a sajtót. Pályázni a következő három területen lehet: működés, kulturális tevékenység és anyaországi táborok. A nemzetiségi civil szervezetek működésére összesen 500 millió forint, a civil szervezetek kulturális tevékenységének támogatására 700 millió forint, anyaországi táborozásra 400 millió forint pályázati forrást különítettek el. A kulturális tevékenységeken belül, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, kiemelten szeretnék támogatni a nemzetiségek hitéletét erősítő programokat, keresztek állítását és felújítását – mondta az államtitkár.

2010-től 2020-ig ötszörösére emelkedik a nemzetiségek támogatása, ennek részeként nőttek a nemzetiségek pályázati forrásai is – hangzott el. Ilyen mértékű támogatásnövekedésre korábban sem Magyarországon, sem a térségben nem volt példa. A kormány vallja – folytatta Soltész Miklós –, hogy Magyarország akkor tud hosszú távon békében élni a körülötte élő nemzetekkel, ha a magyar nemzetiségpolitika erős.

A pályázati kiírások megtalálhatók a pályáztatást lebonyolító Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. weboldalán. Pályázni elektronikusan kell, a működési pályázatok benyújtására egy hónap, a másik két kategória pályázatainak beadására két hónap áll rendelkezésre. Az alap a pályázatok elbírálásakor vizsgálja, hogy korábbi pályázati elszámolási kötelezettségeinek eleget tett-e a pályázó.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés