Hirdetés
Mintatervekkel az építészeti hagyományok megőrzéséért
2019. május 06. hétfő, 07:00

tuzson bence02Nemzeti Mintaterv Katalógus készül, amelyben a magyar embereket segítő, olcsó, jó minőségű és hagyományokat tisztelő épületek tervei találhatók majd meg. A terveket ingyenesen le lehet majd tölteni az internetről.

A Lechner Tudásközpont országos építészeti ötletpályázatot írt ki, ennek három kategóriája van: kockaházak átalakítása, kalákában megépíthető családi házak és korszerű technológiával épülő családi házak. A terveket június 26-ig lehet beadni – mondta el a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Tuzson Bence (képünkön) az M1 aktuális csatornán.

Az év végére elkészül a kiválasztott pályázatokat tartalmazó Nemzeti Mintaterv Katalógus. Az államtitkár reméli, hogy a katalógusban legalább száz ház terve szerepel majd, amelyek a minőségre koncentrálnak, olcsók, és könnyen megépíthetők, valamint képesek átemelni a múlt hagyományait a jövő építészetébe. A terveket költségvetési tervezettel együtt ingyenesen hívhatják majd le az internetről az érdeklődők.

Tuzson Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt is elmondta, hogy az ország egész építésztársadalmának bevonják a katalógus készítésébe. A terv nemcsak az építészeti hagyományok fenntartását, hanem a vidéken élő magyar családok otthonteremtését is segíti. Az államtitkár szavai szerint közös társadalmi cél, hogy Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen. Ehhez három területen kell lépéseket tenni: a családtámogatások és a gazdaság kérdéskörében, valamint a kultúra megvédésében.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés