Hirdetés
Parlagfű ellen pályázatot írt ki a Vidékfejlesztési Minisztérium
2011. május 19. csütörtök, 10:00

 

parlagfuA vidékfejlesztési tárca összesen ötvenmillió forintot különített el erre a célra az idei előirányzatból. Települési önkormányzatok és körjegyzőségek pályázhatnak a vissza nem térítendő támogatásra. Az Országos parlagfű-mentesítési program és az Önkéntesség Éve keretében közzé tett pályázati felhívás az átfogó, parlagfű elleni védekezési stratégia része.

A pályázatok beadási határideje május 25-e – közölte a kormányzati portálon a Vidékfejlesztési Minisztérium. A helyhatóságok maximum 250 ezer forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek az önkéntesen szervezett parlagfű irtásra, illetve az ezekhez szükséges szerszámok, védőfelszerelések beszerzésére és a lakosság szemléletformálására, tájékoztatására.

Előnyt jelent az önerő, de nem feltétele a pályázatnak. Mindenképpen előnyt jelent az is, ha a pályázó a társadalom minél szélesebb rétegeit mozgatja meg, illetve minél szélesebb körben a parlagfű elleni védekezéssel kapcsolatos oktató tevékenységet végez.

A benyújtott pályázatokat az Vidékfejlesztési Minisztérium által felkért bírálóbizottság értékeli, javaslatai alapján a döntést a Vidékfejlesztési Minisztérium hozza meg. A támogatási igényt a Vidékfejlesztési Minisztérium a benyújtási határidőtől számított legfeljebb 15 napon belül bírálja el, és a döntésről a nyertes pályázókat a döntést követő öt napon belül írásban tájékoztatja, egyidejűleg megküldi a szerződéstervezetet.

További részletek és pályázati dokumentáció a kormany.hu portálon.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?